Conform Primăriei Sărata și datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, în anul 2019 existau 134 de agenți economici cu sediul social în comună, reprezentând 0,33% din totalul agenților economici din județul Bacău. Din acestea, circa 50 de firme au fost active din punct de vedere economic, înregistrând cifră de afaceri în anul 2019, reprezentând aproximativ 37% din totalul firmelor existente.
În ceea ce privește distribuția pe sectoare economice a firmelor care au înregistrat cifră de afaceri, 7 din acestea îşi desfășoară activitatea în sectorul „Comerț cu amănuntul în magazine
nespecializate, cu vânzare predominanta de produse alimentare, băuturi și tutun”, reprezentând 5% din totalul agenților economici din Sărata, județul Bacău, 4 societăți în domeniul „Transporturi rutiere de mărfuri”.
Alte sectoare economice prezente în Sărata sunt: comerț cu ridicata al fructelor și legumelor, fabricarea vinurilor din struguri, cultivarea cerealelor, întreținerea și repararea autovehiculelor, lucrări de construcții, activități de consultanță, hoteluri, fabricarea pâinii, activități de arhitectură, comerț cu amănuntul al florilor, cultivarea altor plate permanente etc.